Europas beste museum ligger i...

mandag 16. juni 2008 21:27

...Estland! Gode nyheter for Tallinn og Estland! Det er nå blitt opplest og vedtatt av European Museum Forum at kunstmuseet i Tallinn, KuMu, er Europas beste museum i 2008.

Om KuMu:

36 000 kvadratmeter over sju etasjer er fylt med kunst i en eller annen form. Museet har en samling med klassisk kunst fra Estland som strekker seg tilbake til 1700-tallet.

Her finner man også kunst påvirket av perioden etter 2. verdenskrig da Estland var en del av Sovjet. Mye av kunsten som ble laget på 60-, 70- og 80-tallet var sterkt påvirket av impulser fra Sovjet.

Det er også en samling med kunst skapt etter at landet fikk tilbake sin selvstendighet i 1991, i museet.

Kilde: Dagbladet

KuMu, eller Eesti Kunstimuuseum som er dets fulle navn, ligger utenfor sentrum på en liten ås ved Kadriorg-parken. Ta turen! Jeg er ikke overrasket over at denne impnerende samlingen kunst vant prisen for årets museum.

KuMu har også vunnet flere priser for den unike moderne arkitekturen til museumsbygget.

Jeg har forøvrig lyst til å trekke frem Okkupasjonsmuseet (Toompea gate 8) som et annet svært godt museum i Tallinn som handler om Estland under både sovjetisk og nazistisk okkupuasjon.

Ett interessant museum i Tallinn til: Friluftsmuseet (Eesti Vabahoumuseum) ved Rocca al Mare-skog/parken utenfor byen er litt som folkemuseet i Oslo med gamle bondehus og vindmøller.

Tallinn - Nord-Europas vakreste hovedstad?

0 comments:

Finn billig billett til Tallinn:

Fly + Hotell:

Fresh Blogger Templates