Pärnu - Estlands sommerhovedstad

tirsdag 3. juni 2008 17:38

Det er ingen grunn til å dra til Middelhavet hvis du vil på strandferie i sommer. I Estland finnes noen av Europas lengste, bredeste, kort sagt beste strender. Pärnu, landets fjerde største by og ubestridne sommerhovedstad, er stedet å dra!

Postkort fra Pärnu

Det er både et rimeligere, hyggeligere og mer interessant reisemål enn de store turistmaskinene i Spania og Hellas. Det er lett å komme seg dit - fly til Tallinn, bruk gjerne et par dager der, og ta så tog, buss eller leiebil de 12 milene sørover til Pärnu. Man kan til og med kjøre dit fra Norge - en stor fordel om man er en familie eller vennegjeng på tur. Kjør til Stockholm og ta Tallink fergen til Tallinn.

Pärnu ligger ved stranden, og det er også flere strender i området rundt. Strendene har det til felles at de er kjempelange, hvite, brede og de er spekket med aktiviteter, mat og drikke. Alt til en svært rimelig penge. Det meste er en tredel eller halvparten så dyrt som i Norge.

Del av Pärnus langstrakte strand

Selv om Pärnu i likhet med Norge ligger på nordlige breddegrader, holder vannet i Østersjøen høyere temperatur enn vannet langs norskekysten. Været om sommeren i Estland er også generelt litt varmere og solen skinner mer enn f.eks. på Østlandsområdet. Kvaliteten på vannet er også svært høy, badeplassene i Pärnu holder Blue Flag og EU-standard.

Utelivet i Pärnu er bra om sommeren ettersom så mange tusen estere, finner og andre kommer dit hvert år for å slappe av en uke eller to. Både langs stranden og i sentrum er det flust av utesteder, men det hele er mer avslappet og mer familievennlig enn partystedene i Syden.

Pärnu "by night"

Pärnu er en fin by å rusle rundt i, full av gamle trevillaer og gamle bygninger fra Hansa-tiden som den er. Det røde tårn er byens eldste bygg, fra 1400-tallet er det, og er dermed så gammelt at rødfargen har falt av og tårnet er i dag faktisk hvitt. Rådhuset er et annet staselig bygg, det samme er den ortodokse St. Katarina-kirken og den røde lutherske Elisabeth-kirken.

Det røde tårn (Punane torn)

Det er blitt ganske populært å dra på spaferie til det tidligere Øst-Europa. Pärnu er en stor destinasjon i så måte. Til Pärnu har folk kommet for gjørmebad og andre spagjøremål siden 1838, så uten at jeg selv har vært på spa i Estland, er jeg ganske sikker på at man kan få en veldig god spaopplevelse der.

Moro på stranda i Pärnu


Så ta familien eller vennene dine med til Estland i sommer, du kommer ikke til å angre.:)

Les mer:

Hvordan komme seg til Estland


Introduksjon til Estland

Tallinn

0 comments:

Finn billig billett til Tallinn:

Fly + Hotell:

Fresh Blogger Templates